20/1/11

Taller de matematiques

Esta vesprada hem començat un nou taller en les aules d'Infantil 4 anys, el taller de jocs matemàtics, amb la col·laboració de les famílies. En cada aula hem fet entre 5 - 6 equips, depenent dels xiquets i xiquetes de cada aula. En cada equip havien 4 xiquets i una mare  encarregada per a l'explicació del joc. Els jocs proposats en este taller han sigut:
- cursa caragols (carrera de caragols)
- omplir quadres
- la granota
- salta conill
- estendre camisetes
- guerra

Hui ha sigut un poc la presa de contacte d'estos jocs. Alguns d'ells compta amb un desenrotllament diferent; El joc de salta conill i la granota són jocs de recorregut tipus l'oca, encara que cap d'ells té caselles de "castic", és a dir, de retrocedir, tornar a començar,...

El joc d'omplir quadres hem jugat amb xapes de begudes, on els xiquets/s'havien d'associar la quantitat de xapes que havien d'agafar amb el numere que sàlia en el dau. La dinàmica és molt pareguda al joc d'estendre camisetes, encara que en este tiraven el dau de color i la quantitat de camisetes que estenien en el seu tauler.La carrera de caragols també hem jugat amb dos daus, un el dau de color i l'altre dau de números, movent la seua fitxa sempre que isquera el color en el dau i movent-lo tantes caselles com marcava el dau. I, el joc de guerra, hem jugat amb una baralla espanyola, amb les cartes dels números d'1 al 5. Els xiquets tiraven per torns una carta i la carta mes alta es portava totes les altres.


Una vegada jugats a estos jocs, els xiquets i xiquetes han d'omplir un full de registre del joc i les mares, mentres juguen els xiquets, registravEn els coneixements dels xiquets (per exemple, si associa el numere a la quantitat, si reconeix els colors, si mou tantes caselles com el dau ha marcat,...)
L'experiència ha sigut molt gratificant per a tots i seguirem amb estos jocs i molts mas durant tot el trimestre.

Tots estos jocs han sigut trets del llibre juguem i comptem de Rosa Sensat

No hay comentarios: