23/3/11

PLATERO Y YO. CUENTO CREADO POR LOS NIÑOS

Además del libro que los niños llevan a casa para contar lo que hacen con Platero durante el fin de semana, en  clase hemos elaborado de nuevo la historia que escribió Juan Ramón Jiménez. Para ello nos hemos basado en la edición adaptada para niños que ha editado la editorial Anaya. Este es el resultado:

16/3/11

Falles 2011

I... una vegada acabat el carnestoltes,... seguim amb la falla del col·legi. Enguany, el tema principal de la nostra falla ha sigut el 40 aniversari del col·legi, a què enguany també celebrarem amb tots els luxes.

Com no, estes falles hem anat celebrant amb els xiquets i xiquetes els diferents actes fallers.
Ahir a la vesprada vam fer l'ofrena de flors, realitzant la bandera valenciana, la Senyera.


Hui, hem vingut tots els xiquets i xiquetes del col·legi amb casseroles i hem fet una desperta per tot el pati del col·legi. Els xiquets i xiquetes de sext, ens han acompanyat amb diferents instruments de musica.
I com no, per a esmorzar, els pares i mares de l'AMPA, als que agraïm enormement el seu col·laboració, ens han portat a les classes Bunyols de carabassa i xocolate, que estaven riquíssims.
Al finalitzar el dia, els xiquets i xiquetes d'infantil, hem fet la tradicional mascleta amb globus. Ens hem divertit molt, encara que hui el temps no ens ha acompanyat molt.

A la vesprada, hem cremat la nostra falla del col·legi, on tots els xiquets i xiquetes del col·legi han estat implicats.
Esperem que vos agrade esta celebració de la nostra terra valenciana.

10/3/11

Carnestoltes 2011

Aquest dilluns em celebrat en l'escola el carnestoltes. Els xiquets i xiquetes han vingut disfressats amb les seues millors disfresses. Hem fet les cercaviles pel barri i ens hem omplit de confeti. Ha sigut una vesprada prou intensa i fins a les mares han compartit disfressa amb nosaltres. Gràcies novament a totes les famílies.

1/3/11

Platero i jo

Estem realitzant un projecte molt bonic per als xiquets i xiquetes de les nostres aules, es tracta del llibre Platero i jo, de Juan Ramón Jiménez.
Una vesprada preguntarem, xiquets, sabeu qui és Platero? Els xiquets i xiquetes van començar a dir coses que se'ls anaven ocorrent: un xiquet, un papa, un gos, un marcià,... ja sabeu coses de xiquets, i els varem invitar a preguntar a les seues famílies a veure que li contestaven. L'endemà, molts xiquets no es van recordar de preguntar, i així varem deixar el dubte entre els xiquets en diverses sessions, recordant que fins que no descobriren qui era Platero. Arribe la vesprada en què el nostre xicotet Iván va dir: "Jo sé qui és Platero, mon pare m'ha dit que Platero és un burro". Ja vos podeu imaginar les rialles de tot ant esta expressió d'Iván. I... en efecte, Platero va aparéixer en la classe, un xicotet burret de peluix, suau, pelut i des de llavors es va començar a crear un gran vincle amb ell.
A partir de llavors, Platero ha començat a viatjar a les cases dels nostres xiquets i xiquetes, i vos assegure que s'ho està passant en gran amb ells.