22/11/10

Festa de la Castanyera 4 anys

Com tots els anys, a mitat de novembre, celebrem la festa de la Castanyera. Gràcies a la col·laboració de les famílies i a la implicació de tot el cicle d'Educació Infantil i als companys/es del centre, realitzem una bonica festa amb els xiquets i xiquetes d'Infantil.
Durant el mes de novembre, treballem diverses activitats entorn d'esta festa: Contem el conte de la castanyera, com va vestida, treballem la cançó de la castanyera, coneixem els personatges del conte (La Castanyera, El Gegant del Castanyer, Marrameu). A més, treballem els fruits de la tardor, els fruits carnosos diferenciant-los dels fruites seques també típiques d'esta estació.
Amb l'ajuda de les famílies fem les mesures per a guardar les castanyes. Decorem una gran taula en la qual els xiquets i xiquetes poden visitar a les Castanyeras i veure tots estos fruits: avellanes, anous, carabassa, moniato, cacauets, i com no podia ser de cap altra manera, les castanyeres torren castanyes que després menjarem.
Els xiquets i xiquetes també vénen disfressats de castanyers i castanyeres, amb disfresses genials i amb molta imaginació de les famílies.
Moltes gràcies a tot el centre i a totes les famílies que ens ajuden cada any a celebrar esta festa.

8/11/10

Matemàtiques als 4 anys

Enguany, en Infantil 4 anys, estem començant un nou projecte, el qual considerem molt apropiat per als xiquets i xiquetes d'estes edats. El projecte està basat en el Projecte del Grup de Treball "El Xucurruc", un llibre molt recomanat per a treballar el món de les matemàtiques "Mirant al món a través de les matemàtiques".
Amb les idees prèvies que hem agafat dels propis xiquets i xiquetes, estem descobrint els nombres que en el nostre món ens rodegen i per a què servixen. Molts xiquets i xiquetes estan portant un muntó de coses on apareixen els nombres: cupons de l'ONCE, la loteria, el tiquet de la zona blava, tiquets de supermercats, camisetes, propaganda d'aliments, roba,... Tot això ens està servint per a conéixer les grafies dels nombres i sobretot per a veure la seua utilitat en el nostre món.
A mesura que anem construint el projecte, anirem penjant materials i fotos per a veure com es va desenrotllant este treball.


Fem el mapa conceptual entre tots




Ens mesurem i fem comparacions: qui mesura igual, qui es el més alt, els que mesuren menys?





















4/11/10

Maleta Viatgera de l'abecedari

Enguany començarem un nou projecte, un nou viatge a les cases dels nostres xiquets i xiquetes amb una nova Maleta Viatgera. Esta vegada, la maleta va anar relacionada amb l'abecedari. En ella, hem confeccionat un llibre d'endevinalles, hem trobat un Abecedari en rodolins del blog "Què fem hui en el col·le", llibres com: Aprenc l'abecedari amb endevinalles, d'Olga Xirinachs, l'abecedari, de Roser Ros i Mª Àngels Comellam, de a a la Z: abecedari poètic de Carles Cano, puzles amb l'abecedari,... i un llibre amb les lletres que cada família decorarà al seu gust, els xiquets i xiquetes realitzaran dibuixos o els buscaran, tots ells que comencen o que continguen la lletra que els visita. A més, poden col·locar diferents objectes que continguen eixa lletra i omplir la maleta amb eixos objectes.
Vos deixem una mostra del llibre d'endevinalles de les lletres en valencià, confeccionat per nosaltres. Moltes d'elles són endevinalles populars i altres inventades.
Esperem que siga profitós per a les vostres aules.